Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Το Ράιχ είναι εδώ!


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί προσωρινά εκτός ευρωζώνης, δηλαδή Grexit, όπως το ονομάζουνε, για λίγο χρονικό διάστημα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Κάτι ξέρει ή το λέει για να περάσει η ώρα;
Όμως, προφανώς και δεν το λέει χωρίς να γνωρίζει κάτι. Και αυτό διότι, για να καταλάβετε τι μας ετοιμάζει το Δ’ Οικονομικό Ράιχ και οι εκπρόσωποι του στο Βερολίνο, προσέξτε το παρακάτω: «Η ομάδα των «Πέντε Σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μηχανισμού για την κήρυξη χρεοκοπίας (sovereign insolvency mechanism) στη ζώνη του ευρώ. σύμφωνα με το γνωστό πρακτορείο Reuters, σε ειδική έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, η επιτροπή των πέντε ειδικών που είναι γνωστοί ως «Σοφοί», υποστηρίζουν ότι η ελληνική κρίση κατέδειξε την επείγουσα ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την ευρωζώνη πιο σταθερή!

Καλό κουράγιο …. γείτονες Βούλγαροι


Αρχίζει η διαδικασία για την εκτύπωση χαρτονομισμάτων ευρώ προς το τέλος του έτους η Βουλγαρία, όπως αναφέρει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Βουλγαρίας. Πρόκειται για το ουσιαστικό βήμα της γειτονικής χώρας για προσχώρηση στην ευρωζώνη. Θ’ αρχίσει παράλληλα και η παραγωγή κερμάτων των δύο λέβα που θα γίνουν δίευρα στην πορεία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά κανείς δεν διδάσκεται ως φαίνεται. Να δούμε πως θα εξηγήσει στον βουλγαρικό λαό και στις επιχειρήσεις ο κ. Μπορίσοφ την εναρμόνιση της εγχώριας φορολογίας των επιχειρήσεων με την ευρωπαϊκή.

Καλώς τους δεχτήκαμε...


Ωραία λοιπόν, ο Βαρουφάκης "κατηγορείται" για το εναλλακτικό σχέδιο που είχε, ως όφειλε να έχει! Δεν μπαίνω στην κριτική και αξιολόγηση το σχεδίου του. Όφειλε ομως να έχει δεύτερο σχέδιο. Υποχρέωσή του. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας, τι προσπαθεί να μας αποδείξει με τη στάση του; Ότι η κυβερνησή του, δεν πρέπει να έχει εναλλακτικό σχέδιο; Ότι είναι έκνομη μια τετοια ενεργεια; Η ότι δεν έχει και εκ προοιμίου πρέπει να δεχθούμε το σχέδιο των τοκογλϋφων δανειστών;
By the way, καλώς να τους δεχθούμε!

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Euro ueber alles


Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι εγχώριοι ολιγάρχες με τα εξαπτέρυγα και το σάπιο πολιτικό σύστημα, οσονούπω θα θεσπίσουν νόμο που θα ποινικοποιεί ακόμη και την εκφορά του όρου "εθνικό νόμισμα". Η όλη διαδικασία προς τα εκεί κινείται. Δηλαδή, ειναι πολύ πιθανόν να δούμε έναν "δραχμονόμο" κατά τα πρότυπα του τρομονόμου. Για τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω οι ριζοσπάστες αριστεροί δεν έχουν πει κουβέντα με δεδομένο οτι παλιότερα ήταν φωτιά και λάβρα εναντίον. Ετσι λοιπόν, στην πορεία αν κάποιος θα αρθρογραφεί υπέρ του "εθνικού νομίσματος" θα αντιμετωπίζει ίσως σοβαρές κατηγορίες, καθώς θα τελεί αδίκημα κατά της χώρας και της Ευρώπης συνολικότερα, το οποίο θα είναι ακόμη πιο σοβαρό.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Αλλάζει πλεύση

- Μετά τις πιέσεις της Κομισιόν και τις προτάσεις της για νέες
πηγές ενέργειας η Ελλάδα χαμηλώνει τους τόνους
- Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί πλέον στην αγορά του ακριβότερου υγροποιημένου αερίου

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ
Είναι ξεκάθαρο πια ότι το ζήτημα της επέκτασης του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, του Greek Stream όπως έχει χαρακτηριστεί, έχει πλέον παραπεμφθεί στις καλένδες, μετά και τις ισχυρές πιέσεις του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Και αυτό παρά τα γνωστά οφέλη για τη χώρα μας και παρά τις παραινέσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την ελληνική κυβέρνηση, για συνέχιση του εν λόγω πρότζεκτ. Επιπροσθέτως, η χώρα μας όχι μόνο θα χάσει τα θετικά από τον ρωσικό αγωγό αλλά θα υποχρεωθεί στη συνέχεια να αγοράζει υγροποιημένο αέριο, το οποίο είναι κατά πολύ ακριβότερο από το γνωστό φυσικό αέριο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας και την κατανάλωση.
Να σημειωθεί επίσης, ότι ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι «η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο άμεσης προμήθειας ενεργειακών πρώτων υλών στην Ελλάδα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τώρα εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, μέσα σε λίγες εβδομάδες». Εν τούτοις η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και αυτή συνοψίζεται στις δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους, ο οποίος παρέπεμψε πλέον την υπογραφή της συμφωνίας «σε μερικούς μήνες», από το «μερικές εβδομάδες». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι γενικόλογες δηλώσεις του νέου υπουργού Ενέργειας, ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, για τον σχεδιασμό μιας σειράς έργων επέκτασης του αγωγού».
Και όλα αυτά τη στιγμή που ως γνωστόν, το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ήδη επικυρώσει με νόμο την ίδρυση κρατικής εταιρείας, η οποία θα συμμετέχει υποτίθεται στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, που όπως προβλέπει η συμφωνία, θα ξεκινούσε στα τέλη του 2016.
Αλήθεια είναι όμως, ότι καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από τους νέους αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, να πείσουν ότι παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον της Αθήνας για την κατασκευή της επέκτασης του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης για σύναψη νέου μνημονίου, δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη, καθώς προϋποθέτει και υποχρεώσεις για τη χώρα μας απέναντι στην Ε.Ε. Μέσα σε αυτές ενυπάρχουν και οι προτάσεις της Κομισιόν που αλλάζουν το τοπίο και στο πεδίο της εσωτερικής ενεργειακής πολιτικής, καθώς η Ελλάδα οφείλει να εκτελεί πλέον τις οδηγίες του διευθυντηρίου της Ευρώπης. Και είναι δεδομένη η αρνητική στάση της Ε.Ε. έναντι της Μόσχας και ειδικά ως προς την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει και «συμμόρφωση» της Ελλάδας ως προς την κατεύθυνση αυτή. Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται τόσο στον ελληνικό όσο και στο ενεργειακό ευρωπαϊκό πεδίο, ως είναι φυσικό, αναγκάζουν και τους επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Gazprom, να αναπροσαρμόσουν και το στρατηγικό τους σχέδιο.