Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Οι πρώτοι 100.000 νέοι ….ιθαγενείς!


Σχεδόν 100.000 μετανάστες, μας λέει η κυρία Τασία, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ιθαγένειας! Και είμαστε στο πρώτο τετράμηνο της νέας διακυβέρνησης. Αν συνυπολογίσουμε και τις εκατοντάδες χιλιάδες των νέων που παίρνουν τα μάτια τους και φεύγουν για την ξενιτειά, διότι ως γνωστόν το μνημόνιο έσωσε τη χώρα, σε πιάνει δέος και ένα ρίγος διαπερνά τη ραχοκοκαλιά όταν αφήνεις το νου σου να τρέξει λίγο στο μέλλον της Ελλάδας. Και οι σκέψεις που έρχονται μόνο αισιόδοξες δεν είναι. Ενθυμούμαι την αποστροφή του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που έλεγε, για κάτι διαφορετικό βεβαίως, «παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω κοινότητα»! Θα μου πείτε, υπερβολές! Ίσως.

Υγροποιημένο αέριο κύριοι;


Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, έρχεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχα κοινοποιήσει σχετικά με το τι θα υπογράψει ο πρωθυπουργός (;) στην Αγία Πετρούπολη τις προσεχείς ημέρες στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ.
Χθες λοιπόν, στη διάρκεια της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας στο Λουξεμβούργο, ο κ. Λαφαζάνης - προς τιμήν του κράτησε αποστάσεις από το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου – τάχθηκε υπέρ του υγροποιημένου αερίου «LNG» ως πηγή ενέργειας για την Ευρώπη. Μάλιστα, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διαθέτει τερματικό LNG στην Ρεβυθούσα» και πρότεινε να κατασκευαστεί πλωτό τερματικό LNG, κοινώς πλατφόρμα, στη Βόρεια Ελλάδα (στο χθεσινό σημείωμα είχα αναφερθεί), δημοσίου συμφέροντος.

Ξεκίνησε πορεία προς το λαό!


Τα χνάρια του αείμνηστου λαοπρόβλητου Ανδρέα (εδώ υπάρχει ανταγωνισμός με τον πρωθυπουργό), ακολουθεί ο ηγέτης της νεοσυσταθείσας επίσης λαοπρόβλητης παράταξης με τον επικό τίτλο «The River», ή για τους ημιμαθείς και αδαείς περί την βαρβαρικήν (όπως θα έλεγε ο Άδωνις), Το Ποτάμι. Ο ηγέτης, που φιλοδοξεί και προσπαθεί εντόνως «να τα βρούμε σύντομα με τους τοκογλύφους δανειστές» διότι κατά πως λέει εκείνος, ο κόσμος υποφέρει, αδυνατώντας να αναμένει περισσότερο, αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες με προσήκουσα σημασία.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Ευρωβουλή, όπως ….Ουάσιγκτον!


Χοντραίνουν το παιχνίδι, οι Ευρωπαίοι με τη Ρωσία, προφανώς κατόπιν παραινέσεων της Ουάσιγκτον. Αυτό δείχνει η τελευταία απόφαση – πόρισμα της Ευρωβουλής, που είναι …πλέρια Δημοκρατίας και αλληλεγγύης! Και εις ανώτερα! Το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει ότι «η Ρωσία κινείται πλέον ανοιχτά και δρα ως αντίπαλος για τη διεθνή δημοκρατική κοινότητα και τη διεθνή τάξη που βασίζεται στο δίκαιο» και για το γεγονός ότι στηρίζει και χρηματοδοτεί ριζοσπαστικά και εξτρεμιστικά κόμματα στα κράτη μέλη της ΕΕ! Και ζητάει από κράτη – μέλη εκθέσεις για την οικονομική, πολιτική ή τεχνική βοήθεια που παρέχεται από τη Ρωσία σε πολιτικά κόμματα και άλλες οργανώσεις εντός της ΕΕ, με σκοπό την αξιολόγηση της συμμετοχής της και της επιρροής της στην πολιτική ζωή και την κοινή γνώμη στην ΕΕ. Καταλάβατε;

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Τι θα υπογράψετε στη Ρωσία;


Είναι καλό, στον ψυχολογικό τομέα, ενίοτε να χρησιμοποιείται η υπερβολή. Ωστόσο όταν αυτή δεν έχει μέτρο, τότε το λόγο έχει η αρμόδια επιστήμη. Και εξηγώ: έγινε θέμα μεγάλο το τηλέφωνο του Ρώσου προέδρου στον Έλληνα πρωθυπουργό. Και αιφνιδίως, ο ρωσικός αγωγός ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα και μάλιστα μετ’ επιτάσεως. Ορισμένοι μάλιστα έσπευσαν να μιλήσουν και για επικείμενη συμφωνία και υπογραφή μεταξύ των δύο πλευρών. Και έρχεται προχθές ο κ. Ήσυχος, μέλος της κυβέρνησης και λέει στο ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ:

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Τέλος στην περίφημη ελληνική στροφή προς τη Ρωσία;

- Στις καλένδες ο περιβόητος αγωγός φυσικού αερίου «Greek Stream»
μετά τις εναλλακτικές προτάσεις για την ενέργεια
- Πιέσεις των ΗΠΑ για ομοφωνία της Αθήνας στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ
Η περίφημη «στροφή» προς τη Ρωσία στο πλαίσιο της πολυκεντρικής εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, όπως διαφαίνεται, μάλλον θα παραμείνει στα χαρτιά. Ο αρχικός ενθουσιασμός και η ζέση με την οποία περιβαλλόταν το εν λόγω ζήτημα, εσχάτως …ατόνησε. Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για τα περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, περί ΝΑΤΟϊκής βάσης αλλά και η ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Μόσχα για την επέτειο της αντιφαστικής νίκης, δίνουν μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα, για το τι συμβαίνει.