Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Πούτιν: Θα σας στηρίξουμε


Την βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, επιβεβαίωσαν Αλέξης Τσίπρας και Βλαντίμιρ Πούτιν. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας οι δύο άντρες συζήτησαν για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Greek Stream αλλά και για τα ενεργειακά θέματα εν γένει.

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Για να μην λησμονούμε..


Επειδή έρχονται μέρες δύσκολες, εξεταστική για το μνημόνιο κλπ, καλό είναι να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας και να θυμηθούμε ορισμένα γεγονότα που εξαιτίας τους, το μαύρο πέπλο της απελπισίας πλανάται εδώ και πέντε χρόνια πάνω από την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο συνταγματολόγος εξ επαγγέλματος Ε. Βενιζέλος (οι πολιτικές ιδιότητες είναι πάρα πολλές και δεν τις γράφω για συντομία) υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση, η οποία καταδίκασε έναν ολόκληρο λαό με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Οδηγός η Αργεντινή


Σας είναι γνωστό ότι η Αργεντινή βγήκε στις αγορές, όπως συνηθίζουν να λένε, οι ευρωλιγούρηδες και τα φερέφωνα του νεοταξικού συστήματος. Μετά από περίπου δεκατρία ολόκληρα χρόνια! Και βγήκε στις αγορές και δανείστηκε χωρίς νταβατζήδες της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι είχε σχεδιάσει ο αείμνηστος Κίρχνερ και έτσι έγινε.

Απέκρυψαν χορηγούς οι Κλίντον


Το ζευγάρι Μπιλ και Χίλαρυ Κλίντον είναι γνωστό παγκοσμίως και είναι συνυφασμένο το επώνυμο με την αμερικανική πολιτική. Το τελευταίο όμως διάστημα αφότου η Χίλαρυ έφυγε από το Στέιτ Ντιπάρμεντ, το ζευγάρι ασχολείται – εδώ και πολύ καιρό - με τι άλλο; Με ιδρύματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις φυσικά. Όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post όμως, οι Κλίντον παραβίασαν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Προς τον φασισμό..

Προς τον φασισμό κανονικά και με το νόμο οδεύει η Ουκρανία, που «απελευθέρωσαν» οι ΗΠΑ και ο Σόρος με τις ΜΚΟ. Και εξηγώ: Μια δέσμη νόμων για την απαγόρευση κομμουνιστικής ιδεολογίας στην χώρα έως τις 9 Μαΐου σκοπεύει να υιοθετήσει η Βουλή της Ουκρανίας, όπως δήλωσε, στο ουκρανικό «Κανάλι 5», ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβελ Πετρένκο.

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Ζητούν υποταγή!


Θέλουν κυβέρνηση – ορντινάτσα στην Ελλάδα, πάση θυσία οι τοκογλύφοι δανειστές και το Βερολίνο. Και δεν διστάζουν να το πουν δημόσια, όπως ο επικεφαλής της Bundesbank, Γένς Βάιντμαν, ο οποίος ζήτησε άλλη διοίκηση στην Ελλάδα! «Είναι επιτακτικό να εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα μια λειτουργική διοίκηση που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμο μονοπάτι και το κυριότερο, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μέσω μιας αξιόπιστης μεταρρυθμιστικής πορείας» είπε ο εκπρόσωπος των τοκογλύφων κ. Βάιντμαν.

Αγοράζουν S400 οι Κινέζοι


Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Δύση και ειδικά στην Ιαπωνία, μετά την ανακοίνωση για την αγορά της Κίνας του υπερσύγχρονου ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400. Ειδικότερα το Τόκιο χαρακτήρισε ανησυχητική την εν λόγω εξέλιξη, καθώς πιστεύει ότι η απόκτηση αυτού του πυραυλικού συστήματος θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Κίνας – Ιαπωνίας. Είναι γνωστή η συνεχιζόμενη διαφωνία των δύο χωρών που ερίζουν για τα νησιά Σενκάκου ή Daoju στα κινέζικα.

Πουλάνε τα αμερικανικά ομόλογα


Νέο χτύπημα δέχεται η αμερικανική οικονομία από Ρωσία – Κίνα και μάλιστα στην καρδιά του οικονομικού της συστήματος. Τους τελευταίους μήνες οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει σε μαζικές πωλήσεις κρατικών ομολόγωντων ΗΠΑ αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Ωστόσο, η κίνηση αυτή βρήκε μιμητές και άλλες χώρες. Αμερικανικα κρατικά ομόλογα άρχισαν να πωλούν και η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, η Χιλή, το Ισραήλ και η Νορβηγία. Εάν πριν από ένα χρόνο, οι ειδικοί πίστευαν ότι η ασφαλέστερη επένδυση ήταν μόνο η αγορά κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, αυτή η κατάσταση από τα μέσα του περασμένου έτους έχει αλλάξει ριζικά.

Ρωσικό τελεσίγραφο στην Ε.Ε. για τον Greek Stream


- Μεθοδεύσεις των Βρυξελλών να ακυρώσουν το νέο αγωγό φυσικού αερίου και οργή του επικεφαλής της Gazprom
- Στην Ελλάδα και στις εμπλεκόμενες χώρες ανήκουν τώρα οι πρωτοβουλίες να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία
Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ
Το παιχνίδι της ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή μας έχει αρχίσει ήδη να «ζεσταίνεται» αρκετά, καθώς οι βασικοί παίκτες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν τις κινήσεις τους και τις πραγματικές διαθέσεις τους.