Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

«Καθαρίζει» τους τζιχαντιστές στη Συρία ο Πούτιν
 Απόλυτη η στρατιωτική κυριαρχία της Ρωσίας στην περιοχή

Του Απόστολου Ρόσσιου
Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των ρωσικών επιχειρήσεων κατά των εξτρεμιστών του Ισλάμ στη Συρία, έρχονται να επιβεβαιώσουν την σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδίου Πούτιν στην Μ. Ανατολή. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής με την απόλυτη ακρίβεια, αναγκάζουν αφενός τους τζιχαντιστές είτε να τρέπονται σε φυγή είτε να παραδίδονται και αφετέρου την Δύση να αποδέχονται την κυριαρχία της Ρωσίας στην περιοχή.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εκτίμηση του γνωστού  αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor, ότι η Μόσχα, εξελίσσεται πλέον σε παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη, στο ζήτημα της κρίσης στη Μ. Ανατολή.
Οι επιτυχίες των ρωσικών επιχειρήσεων αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο γόητρο του λεγόμενου συνασπισμού των ΗΠΑ, για τον οποίο ο Σεργκέι Λαβρόφ ερωτηθείς, τόνισε ότι «Έχουν ξεκινήσει επιθέσεις για περισσότερο από έναν χρόνο, χωρίς πραγματικά αποτελέσματα».
Ειδικότερα, στο μέτωπο των επιχειρήσεων, στη διάρκεια χθεσινής επίθεσης κατά των θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης  Al Jaish Muhagiran Val Ansar κοντά στην περιοχή Χαλέπι στη Συρία, έχασαν τη ζωή τους 185 μαχητές του ονομαζόμενου «Εμιράτου του Καυκάσου». Πρόκειται κυρίως για ακραίους ισλαμιστές από την Τσετσενία, Νταγκεστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, που έχουν ενσωματωθεί με τους τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία. Οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό ακριβείας των καταφυγίων τους στο χωριό Χριτάν, στην περιοχή της Al Rashidin. Ωστόσο, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι τρομοκράτες τράπηκαν σε φυγή και υποχωρούν μαζικά προς στα σύνορα με το Ισραήλ, όπου υπάρχει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι μεγάλη δύναμη τρομοκρατών, μη έχοντας οδό διαφυγής, έχει αιχμαλωτιστεί από δυνάμεις του συριακού στρατού και ειδικών ρωσικών δυνάμεων. Η Συρία, στο μεταξύ αναμένει την άρση της απαγόρευσης πτήσεων από την διεθνή Επιτροπή, προκειμένου να επιτεθεί κατά των τζιχαντιστών που κατέφυγαν στα σύνορα με το Ισραήλ. 


Κυριαρχία Ρώσων

Κατά κοινή ομολογία, η στρατιωτική κυριαρχία της Ρωσίας είναι εμφανής στην ευρύτερη περιοχή και αυτό ως φαίνεται έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτό από την Δύση. Ενδεικτικό του παραπάνω ισχυρισμού είναι και η αναχαίτιση τεσσάρων ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών McDonnell Douglas F-15, από έξι μαχητικά Sukhoi Su-30 SM. Τα ισραηλινά μαχητικά προσπάθησαν να εισέλθουν στη Συρία στην περιοχή της Λατάκειας, όπου υπάρχει στρατιωτική βάση των Ρώσων.
Το Ισραήλ επέκρινε τη Μόσχα για το περιστατικό, αλλά οι Ρώσοι απαίτησαν εξηγήσεις, για το λόγο που τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πετούσαν στο εναέριο χώρο της Συρίας. Είναι περίεργο ωστόσο ότι το γεγονός δεν μεταδόθηκε από τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ. 
Την ίδια στιγμή, ένα άλλο μεγάλο τμήμα από ομάδες τζιχαντιστών, που συγκρότησαν τον συνασπισμό Jaish Al Fath, εγκατέλειψε τις βάσεις του και τράπηκε σε φυγή καταφεύγοντας στην βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου. Ο συνασπισμός καθοδηγείται από την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat al Nusra, της Συρίας, παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές φοβούμενοι την επίθεση ανά πάσα στιγμή των συριακών δυνάμεων που υποστηρίζονται από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Shugur, και κατευθύνθηκαν στη βορειοδυτική επαρχία Χάμα. Οι δυνάμεις της Συρίας και της πολιτοφυλακής τις επόμενες ώρες, αναμένεται να ξεκινήσουν την αντεπίθεση.  
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ρωσική αεροπορική δύναμη πυρός περιλαμβάνει περισσότερα από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσέκοφ, οι αεροπορικές επιχειρήσεις, στόχευσαν με ακρίβεια και κατέστρεψαν, στρατιωτικό εξοπλισμό, κέντρα επικοινωνιών και μεταφορών, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των τρομοκρατών. Συνολικά τα ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε δεκάδες τρομοκρατικούς στόχους. 

Και από ξηρά 

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις από την Μόσχα για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση από χερσαίες δυνάμεις, πληροφορίες εξακολουθούν να αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών, ετοιμάζεται για επιχειρήσεις. Αίτημα προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, να επιτρέψει τους Τσετσένους στρατιώτες να πολεμήσουν κατά των εξτρεμιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, έστειλε, ο πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.  Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσετσένος πολέμαρχος δήλωσε ότι «οι Μουσουλμάνοι της Τσετσενίας και οι εθνικά Ρώσοι ορκίστηκαν το 1999, όταν η Τσετσενία είναι καταληφθεί από αυτά τα δαιμόνια να αγωνιστούν εναντίον τους (κατά των τρομοκρατών) όπου και αν βρίσκονται». Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν πρόκειται μόνο για δηλώσεις αλλά για πραγματικότητα: «Δεν είναι μόνο λόγια, αλλά θέλουμε να πάμε εκεί να συμμετάσχουμε σε ειδικές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.