Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Απόστολος Ρόσσιος: Ετοιμάζουν νέο κύκλο αίματος και αλλαγές στα Βαλκάνια

Η επανεμφάνιση με …αιματηρό τρόπο των Αλβανόφωνων εξτρεμιστών, των γνωστών από το παρελθόν και ως UουCτσεKάδων, είναι μια παράμετρος που προβληματίζει τις υπηρεσίες ασφαλείας τόσο στα όμορα κράτη όσο και πέραν του Ατλαντικού. Αν συνυπολογιστεί και η δράση του έτερου τρομοκρατικού βραχίονα, του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, που «οργιάζει» στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, τότε ο πονοκέφαλος είναι ισχυρός. Και αυτό διότι οι εν λόγω υπηρεσίες, φοβούνται την κοινή δράση των αυτών ακραίων μορφών κοινωνικοπολιτικής και θρησκευτικής έκφρασης.
Οι μεν φονταμενταλιστές του Ισλάμ, θέλουν την καθιέρωση της ριζοσπαστικής μορφής της θρησκείας τους (πέραν του χαλιφάτου) και οι δε αλβανοί εξτρεμιστές, τη δημιουργία της «μεγάλης Αλβανίας». Και βεβαίως, πίσω από όλα αυτά, βρίσκεται ο αμερικανικός παράγοντας, ο οποίος επιθυμεί τον απόλυτο και πολυεπίπεδο έλεγχο της περιοχής, αδιαφορώντας για τις «παράπλευρες απώλειες».
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης όπως διαμορφώνεται στην περιοχή των Βαλκανίων, αποτελεί και η έκθεση – καμπανάκι της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, της CIA, σημεία της οποίας δημοσίευσε η telegraph και εν γένει ο διεθνής Τύπος. Στην έκθεση απευθύνεται παραίνεση για λελογισμένη και προσεκτική προσέγγιση του ζητήματος, σημειώνοντας ότι: «Αν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν την αμέριστη υποστήριξη προς τους Αλβανούς για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχή στα Βαλκάνια και την περιοχή  για να γίνει μια νέα Μέση Ανατολή». Εξίσου ενδιαφέρον, έχει και η δεύτερη επισήμανση της έκθεσης, στην οποία τονίζεται επίσης ότι «η προσπάθεια για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» θα οδηγήσει σε έναν νέο σχηματισμό στα Βαλκάνια με την ένωση ή συμμαχία των Ορθόδοξων λαών, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και των Σκοπίων και αυτή η συμμαχία θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο». Για το λόγο αυτόν, οι αναλυτές της CIA, έχουν προειδοποιήσει τις αρχές των ΗΠΑ για μια εξισορροπημένη προσέγγιση στα Βαλκάνια.

Αναβρασμός στην περιοχή

Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση όμως, στη συγκεκριμένη σερβόφωνη πόλη, επιτείνει τις εξελίξεις. Ήδη έχει ενσπείρει φόβο και έχει δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους γηγενείς και εξ’ αυτού, χιλιάδες πολιτών εγκαταλείπουν τις οικίες των, προκαλώντας έμμεσα «εκκαθάριση» της περιοχής. Από την άλλη, προκάλεσε τα πατριωτικά και εθνικιστικά ανακλαστικά όλων των όμορων κρατών. Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας των στρατιωτικών της δυνάμεων ειδικά στα σύνορα με τα Σκόπια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο Μπόικο Μπορίσοφ. Σε ανάλογη ετοιμότητα βρίσκονται και οι σερβικές δυνάμεις, ενώ οι αρχηγοί των πέντε συνολικά αλβανόφωνων κομμάτων της ΠΓΔΜ έσπευσαν στα Τίρανα, όπου είχαν πολύωρη σύσκεψη με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στην οποία παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Μτιτμίρ Μπουσάτι και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Αλβανός πρωθυπουργός τους προέτρεψε να ενωθούν και να προχωρήσουν στην ενοποίηση του αλβανικού παράγοντα στη χώρα, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητος ο ενιαίος φορέας των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ. Είναι πρόδηλη η στόχευση της παραίνεσης του Αλβανού πρωθυπουργού, αν λάβει κανείς υπόψη και τις δηλώσεις του για «ενιαίο έθνος». Την ίδια στιγμή, δεκάδες πολιτών διαδήλωναν στη Λιουμπλιάνα κατά του σκοπιανού πρωθυπουργού, ενώ η σύλληψη πολίτη από το Μαυροβούνιο στα Σκόπια, ο οποίος υποστήριξε τους Αλβανούς εξτρεμιστές του Κοσσυφοπεδίου, δημιουργεί έντονες ανησυχίες για την κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο σερβικός Τύπος κάνει λόγο «πειστικές αποδείξεις περί αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ, μέσω εθνοτικών συγκρούσεων» και προσθέτουν ότι «οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν να κάνουν στην ΠΓΔΜ ότι έκαναν και στην Ουκρανία». Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όπου τον επόμενο μήνα θα έχουμε τα αποτελέσματα του πληθυσμού, με βάση τις εθνότητες. Αυτό από μόνο του αποτελεί σπίθα ανάφλεξης.

Προειδοποιεί η Μόσχα

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η Μόσχα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τη σύλληψη του πολίτη από το Μαυροβούνιο να υποστηρίζει «ότι αποτελεί δόλωμα του ΝΑΤΟ». Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή της δήλωσης του υπουργείου: «Προκαλείται χάος με τέτοιες ενέργειες στα Βαλκάνια και σε καίρια σημεία της περιοχής, η οποία δεν έχει ακόμη συνέλθει από την αιματοχυσία της δεκαετίας του ’90. Υπάρχει κίνδυνος και για την Ευρώπη». Ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, προέβη σε μια σοβαρή δήλωση – επισήμανση η οποία στόχευε προφανώς στα «γεράκια» του Πενταγώνου: «Θέλουμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση της έντασης και θα υποστηρίξουμε ενεργά τις προσπάθειες για την αποτροπή μιας νέας επαναχάραξη των συνόρων, την αναβίωση των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών εκδηλώσεων στα Βαλκάνια».