Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Τα σχέδια των ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση χωρών


- Βασική στόχευση των γερακιών οι χώρες των BRICS και οι εταίροι τους
Του Απόστολου Ρόσσιου
Σε εβδομαδιαία αποχή από τα καθήκοντα της ως προέδρου της Αργεντινής υποχρεώθηκε η μαχητική Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, μετά την εσπευσμένη εισαγωγή με λοιμώδη πυρετό στην πνευμονολογική κλινική Otamenti. Πρόκειται για το τέταρτο επεισόδιο με την υγεία της αυτή τη χρονιά, γεγονός που έχει ανησυχήσει τη χώρα.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Εθνικά επικίνδυνοι οι άνθρωποι

Λοιπόν έχουν ξεφύγει εντελώς οι άνθρωποι. Και σίγουρα έχουν χάσει τη μπάλα. Μα είναι δυνατόν, να γίνεται της τρελής στη πρόκληση, με τους Τούρκους να κάνουν βόλτες και να περιδιαβαίνουν όλο το Αιγαίο, να παρενοχλούνε το πολιτικό αεροσκάφος που πετούσε ο ίδιος ο Δένδιας (!), να πετάνε ως τη Μύκονο και να λέει ο πιλότος ότι ... χάθηκε, το ωκεανογραφικό να βρίσκεται κοντά στο Καστελλόριζο, να κάνουν κανονονική εισβολή στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, να απειλούν τον ελληνισμό και ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας να ετοιμάζει κόκκινα χαλιά για τον Αχμέτ;

Φρένο στους κερδοσκόπους


Κίνηση – ματ από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στα γνωστά διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια που επιτέθηκαν συντονισμένα κατά του ρωσικού νομίσματος το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας (CBR) μπήκε τέλος στο όριο διακύμανσης του νομίσματος έναντι του ευρώ-δολαρίου και εγκαταλείπονται οι τακτικές παρεμβάσεις στη ζώνη συναλλαγματικών συναλλαγών. Έτσι το ρούβλι μεταβαίνει σε καθεστώς ελεύθερης διακύμανσης, και η CBR περιορίζει τις παρεμβάσεις, όταν κριθεί αναγκαίο και διαβλέπει κινδύνους «στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα». Στη σταθεροποίηση της εγχώριας αγοράς συναλλάγματος προσβλέπουν οι κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας (CBR), όπως δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Το ιστορικό "έγκλημα" στον ΟΗΕ

Του Απόστολου Χ. Ρόσσιου
Στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και των Σκοπίων οι πρέσβεις Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Μάθιου Νίμιτς θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δύο χωρών χωριστά και, στη συνέχεια, από κοινού, με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Θαυμάστε τον "φιλέλληνα" και πρόεδρο της Κομισιόν!

Ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκανε πλούσια τη χώρα του σε βάρος των άλλων ευρωπαϊκών κρατών! Και η ανταμοιβή; Τον έχρισαν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!
Πόσο ηθικό είναι λοιπόν για τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ, η χώρα στην οποία ήταν μέχρι πρότινος πρωθυπουργός να κατηγορείται για φορολογικές πρακτικές και απάτες και φορο-παραδείσους; Και λίγο καιρό πριν μια άλλη χώρα, η Κύπρος, για ανάλογες περιπτώσεις δέχθηκε στο σβέρκο της το ΔΝΤ; Αν οι μυστικές φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με το μεγάλο Δουκάτο και 240 πολυεθνικές εταιρίες υπήρχαν και κατά την πρωθυπουργική θητεία του «φιλέλληνα» Γιουνγκέρ, είναι δυνατόν αυτός ο ίδιος άνθρωπος να βρίσκεται στο τιμόνι του διευθυντηρίου της Ευρώπης;

Πρόκληση μέσα στο Βελιγράδι του Αλβανού πρωθυπουργού
- Ζήτησε εμμέσως από τον Σέρβο ομόλογό του να αναγνωρίσει το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος
Του Απόστολου Χρ. Ρόσσιου
Σε μια απίστευτη πρόκληση και μάλιστα εντός του σερβικού εδάφους προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι. Και μάλιστα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μετά από 68 ολόκληρα χρόνια Αλβανού αρχηγού κράτους. Η τελευταία επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το 1946 όταν συναντήθηκαν ο Ενβέρ Χότζα με τον Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Η Μέρκελ μιλάει για ανθρώπινα Δικαιώματα!!

Η υποκρισία στο μεγαλείο της! Η κυρία Μέρκελ μιλάει για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων με αφορμή το τείχος του Βερολίνου! Ποιος το λέει αυτό; Ο άνθρωπος που
ισοπέδωσε και ισοπεδώνει κράτη και λαούς με την νεοναζιστική της οικονομική πολιτική που επιβάλλει στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος που χρηματοδοτεί το πιόνι των ΗΠΑ και πραξικοπηματία πρωθυπουργό της Ουκρανίας Α. Γιάτσενιουκ, να χτίσει το νέο τείχος της ντροπής στα σύνορα με τη Ρωσία.

Πούτιν - Τζινγκπίνγκ καταργούν το δολάριο στις μεταξύ των συναλλαγές και εισάγουν το κινέζικο γουάν

Νέο βαρύ πλήγμα στις ΗΠΑ από Κίνα – Ρωσία
Του Απόστολου Χ. Ρόσσιου
Η στρατηγική Πούτιν στη διεθνή πολιτικοοικονομική σκακιέρα είναι κορυφαία και αυτό έχει αποτυπωθεί και στην πρόσφατη γνωστή λίστα Forbes, με την πρωτιά του. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ρώσο ηγέτη είναι η σταθερή και σταδιακή υλοποίησή της στρστηγικής. Με βάση αυτή την πρακτική και το σκεπτικό, προχώρησε με σταθερά βήματα στη δημιουργία της ένωσης κρατών BRICS.

Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν!

Τελικά μόνο οίκτο προκαλεί πλέον η συγκυβέρνηση - θίασος της χώρας αποικίας που λέγεται Ελλάδα. Το έχω επισημάνει πολλάκις. Κάθε φορά που ψελλίζουν οι κυβερνώντες κάποιο μέτρο ανακούφισης, υποτίθεται, έρχεται η …σφαλιάρα από την Κομισιόν που το διαψεύδει. Και μας υπενθυμίζουν το προαναφερθέν: ότι δηλαδή είμαστε αποικία και δεν δικαιούμεθα να παίρνουμε αποφάσεις για τη χώρα μας. Δεν πρόλαβαν λοιπόν να μιλήσουν για τις 100 δόσεις στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών στα Ταμεία και την επομένη στιγμή ήρθε το βέτο από την τρόικα μέσω επιστολής και τους λέει ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ! Κάτι μουρμούρισε ο Χαρδούμπελης αλλά κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει. Το αισχρό στην υπόθεση είναι ότι εξακολουθούν να επιμένουν ότι θα ισχύσει το μέτρο!