Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Ζήτω το πρωτογενές πλεόνασμα!

Στα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων, έφθασαν οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις εφορίες.
Και προσέξτε παρακαλώ: μιλάμε για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά η «πάγια ρύθμιση» για χρέη που δημιουργούνται προς το δημόσιο μετά την 1.1.2013. ούτε αυτή έχει λειτουργήσει. Όπερ σημαίνει; Φαλιμέντο κύριοι!

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Αποχαιρετούν την Αλεξάνδρεια

Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί οι επικυρίαρχοι ή αλλιώς τοκογλύφοι - δανειστές της χώρας μας. Ήταν κίνηση – ματ όχι του ανύπαρκτου πρωθυπουργού και των συνδαιτημόνων του, αλλά του Βερολίνου και των τραπεζιτών. Η απόπειρα εκβίασης της ψήφου των βουλευτών των συγκυβερνώντων κομμάτων είναι παλιά δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Που το πάτε κύριοι;


Μαθηματικά βέβαιο ότι πάμε για πρόωρες εκλογές. Υποθέτω στις 22 Νοεμβρίου. Γί αυτό ακριβώς τον λόγο έρχονται ενισχύσεις από τις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ο Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ. Ο γνωστός "φίλος" της Ελλάδας με την προτίμηση στο ....μοσχοφίλερο. Θυμήθηκα μια αποστροφή του πρώην πρωθυπουργού (ο γνωστός με τα παϊδάκια) που έλεγε: το μνημόνιο θα φάει αρκετές κυβερνήσεις!
Η πολιτική κατάσταση πάντως μυρίζει .....χλωροφόρμιο.

Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία

Σαν σήμερα 1Οκτωβρίου 1960, ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος η Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, εδώ και 40 χρόνια ένα μεγάλο μέρος τη επικράτειας βρίσκεται υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή.
Η Κύπρος έγινε ανεξάρτητο κράτος, σύμφωνα με τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου και το Σύνταγμα βασιζόμενο στις συμφωνίες προέβλεπε: δικοινοτικό (Ελληνοκύπριοι 82%, Τουρκοκύπριοι 18%) κράτος με ενιαίο σύστημα διακυβέρνησης σε όλη την επικράτεια.

Η ιστορία της Αργεντινής έρχεται στην Ελλάδα


Οι ξένοι τοκογλύφοι - δανειστές με τον επιχειρησιακό τους βραχίονα την Τρόικα επανέρχονται δριμύτεροι. Πλέον ζητάνε την υλοποίηση όλων όσων υποσχέθηκε η συγκυβέρνηση των προσκυνημένων, εντολοδόχων. Αυτή τη φορά θα βγουν ολα στο φως και αυτά που έκρυψαν τεχνηέντως.
Ο θίασος που λέει οτι κυβερνά, μάταια προσπαθεί μέσω των ΜΜΕ να δημιουργήσει εικόνα "επαναστάτη". Παραπαίει. Ούτε συνοχή πια δεν υπάρχει.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ο επισκέπτης ....καθηγητής ανά τον κόσμο


«…Το κίνημά μας ξεπερνάει τα σύνορα εκπροσωπώντας τις βασικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αξίες είναι ο κοινός τόπος που μας ενώνει. Οφείλουμε να γίνουμε η παγκόσμια φωνή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας...». Ποιος το είπε αυτό;

Και μέσα σ’ όλα αυτά, βγαίνει και μια έρευνα για την σεξουαλικότητα των Ελλήνων και μας ισοπέδωσε. Η οικονομική κρίση και η ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, λέει η έρευνα, έχουν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ, παράλληλα, καταγράφεται μείωση στις εγκυμοσύνες επιθυμητές και μη.

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Το τέχνασμα του ...σκωτσέζικου πειράματος

Απο τον Απόστολο Ρόσσιο
Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Artur Mas, υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Το ζήτημα της απόσχισης της περιοχής επανέρχεται με ένταση τον τελευταίο καιρό και λόγω της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει τονίσει πως ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα παραβίαζε το Σύνταγμα και έχει υποσχεθεί να μην το επιτρέψει. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα προκειμένου να επισημοποιηθεί η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά του δημοψηφίσματος.

Πρόωρες εκλογές μονόδρομος για Σαμαρά


Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αποσυντίθεται. Τα επτά εμπόδια (τα περισσότερα) που θα διαβάσετε είναι ανυπέρβλητα για τον θίασο που λέγεται κυβέρνηση. Παράλληλα, η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού αποτελεί ένα ακόμη κομβικό σημείο. Ετσι οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν ως σανίδα σωτηρίας ειδικά για τον Σαμαρά, καθώς θα περάσει την "καυτή πατάτα" στην επόμενη κυβέρνηση.
Ποια είναι λοιπόν τα εμπόδια που εχει μπροστά της η συγκυβέρνηση;