Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στο σφυρί και το ...ΣΕΦ


Στο …σφυρί βγάζουν τμήμα – τμήμα και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όπως ανακοίνωσε το κέντρο «αξιοποίησης» της Δημόσιας Περιουσίας, το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ, αρχίζει διεθνής διαγωνισμός για να «αξιοποιηθούν» τμήματα του ακινήτου».

Η Ιστορία διδάσκειΝα το ξεκαθαρίσουμε: Ο πατριωτισμός δεν μπορεί παρά να είναι αντισυστημικός, δημοκρατικός και αντιολιγαρχικός, διαφορετικά είναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα εξαφανιστεί. Το απέδειξε η Ιστορία.
Αντιθέτως, ο εθνομηδενισμός, δεν μπορεί από τη φύση του να είναι ουσιαστικά αντιμνημονιακός, ούτε βεβαίως και αντισυστημικός. Διότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο συνδετικός κρίκος των κομμάτων, της ιδεολογίας με το σύστημα. Θυμηθείτε και τη ....φωνή του Πολυτεχνείου.

Έβαλαν λουκέτο και στην ΕΒΖ

Το success story συνεχίζεται...
Τέτοιο success story ούτε στην αναπτυσσόμενη Μογγολία δεν υφίσταται! Πρέπει να είμεθα ευγνώμονες στην θεόσταλτη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που φροντίζει πραγματικά για τη χώρα και τους πολίτες της ειδικά στον τομέα των θέσεων εργασίας. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, περί της οσονούπω ανάπτυξης και άλλων ευτράπελων, η συγκυβέρνηση προχωρά στο «λουκέτο» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Και πως γίνεται αυτό;

Δικαίωση για τον πρόεδρο Πούτιν


Οι εξελίξεις θα δικαιώσουν τον Ρώσο πρόεδρο. Οι Ουκρανοί στο τέλος θα δεχθούν την Ομοσπονδοποίηση. Δεν είμαι βέβαιος για τους ατλαντιστές όμως. Αν χάσουν πάλι στο διπλωματικό παίγνιο, θα είναι πολύ βαρύ το πλήγμα για το διεθνές στάτους. Η μόνη πλέον διέξοδος γι αυτούς είναι η στρατιωτική λύση. Γι αυτό ακριβώς πιέζουν τις νέο αποικίες τους και πρώην μέλη της ΕΣΣΔ να "απαιτήσουν" τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, δηλαδή να κυκλώσουν την Μόσχα.

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Με το ζόρι κυρώσεις κατά της ΡωσίαςΤην ίδια στιγμή, που ο πρόεδρος Πούτιν επιμένει και έχει πετύχει σε μέγιστο βαθμό την πολιτική λύση για το ουκρανικό ζήτημα, οι ευρωπαίοι πέταξαν και τα τελευταία προσχήματα. Τελικά απογυμνώθηκαν εντελώς οι Ευρωπαίοι. Και αναφέρομαι στο λεγόμενο διευθυντήριο όπως το αποκαλούν. Για τρεις συνεχείς ημέρες, η ηγεσία της Ε.Ε. ζητάει από τους πρεσβευτές των «28» να αποφασίσουν για το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν:Άρθρο 14 του Συμφώνου της Δημοσιονομικής Προσαρμογής
Μέχρι το 2040 περίπου θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τη “δίπτυχη δέσμη μέτρων” (two – pack) για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, που άρχισε να εφαρμόζεται και επισήμως μόλις πρόσφατα.

Η καλύτερη δυνατή λύσηΗ χώρα μας βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, ήτοι μεταξύ δύο κακών. Το πρώτο, να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, πράξη που συνεπάγεται την εθνική υποτέλεια της Ελλάδος, την μετατροπή της σε μια αποικία υπό κηδεμονία των δανειστών, την εκποίηση των κρατικών επιχειρήσεων και υποδομών και την εξαγορά των πλουτοπαραγωγικών πόρων. Μια μακροχρόνια οικονομική ύφεση θα επακολουθήσει συνοδευόμενη από την μετανάστευση του εργατικού δυναμικού, ιδίως μορφωμένου, λόγω δυσμενών συνθηκών εξεύρεσης απασχόλησης.

Το υβριδικό τέρας

Απέδειξε ακόμα μία φορά, ότι ο Καπιταλισμός (“καπιταλισμός", και όχι “οικονομία της αγοράς”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο) απαιτεί Αυταρχικές λύσεις και Ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα, για την προάσπιση των συμφερόντων του.
Η Ελλάδα και εννοώ ιδιατέρως όλη την πολιτική ηγεσία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η εποχή, δεν είναι απλά μία εποχή κρίσης του συστήματος που εμφανίζεται στην Δυτική Ευρώπη ή στις ΗΠΑ.
Τα χρηματιστήρια και όλες οι κεφαλαιαγορές, τη στιγμή που ενώθηκαν από την δεκαετία του 90, και τη στιγμή που ενσωματώνονται και άλλες χώρες με τα χρηματιστήρια και τα τραπεζικά τους συστήματα, στο σύστημα των ελεύθερων κεφαλαιακών συναλλαγών, μεγαλώνουν το υβριδικό τέρας, με τα πολλά κεφάλια.

«Χαστούκι» στις Βρυξέλλες το «όχι» στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Οι «28» δεν συμφώνησαν με την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ-Ε.Ε.«Ηχηρό χαστούκι» για το διευθυντήριο των Βρυξελλών και την ηγεσία της Ε.Ε. που δυναμιτίζουν με την πρώτη ευκαιρία την πορεία προς την ειρηνική επίλυση του ουκρανικού ζητήματος, αποτέλεσε η πλήρης ασυμφωνία για το ενδεχόμενο λήψης νέας δέσμης κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η συνεδρίαση των 28 πρεσβευτών της Ε.Ε. χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο της γραπτής διαδικασίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η σθεναρή στάση της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας αλλά και οι αντιδράσεις της Κύπρου, όπως και της μετριοπαθούς στάσης της Ιταλίας δημιούργησαν σημαντικό ρήγμα στο αρραγές μέτωπο υπέρ των κυρώσεων που προωθούσε η επιθετική στάση Βρετανών και Γάλλων, κύριοι «εκπρόσωποι» της πολιτικής των ΗΠΑ.

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
 Πατριωτικό και Κοινωνικό Κίνημα.
Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία

Ενα Κίνημα με στόχευση τη στενή συνεργασία Μόσχας-Αθήνας στο πλαίσιο ενός πολυκεντρικού άξονα εξωτερικής πολιτικής με στρατηγικό εταίρο τη Ρωσία. Υπέρ μιας Ευρώπης των ανοιχτών οριζόντων, με προσανατολισμό στην Ευρασία. Η γεωπολιτική και γεωοικονομική αξία μιας τέτοιας προοπτικής είναι εμφανής. Συνδέει την κεντρική, νότια Ευρώπη με τον ενεργειακό πλούτο και τους φυσικούς πόρους της μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας όπως ειναι η Ρωσική Ομοσπονδία. Δημιουργεί προοπτικές ευοίωνου μέλλοντος σε οικονομικο- κοινωνικό επιπεδο. Παράλληλα, το άνοιγμα στην τεράστια αγορά ανατολικά, προσδίδει νέες διαστάσεις στον εγχώριο παραγωγικό τομέα με τεράστια ωφέλη.