Πατριωτικό - Κοινωνικό Κίνημα. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελλάς - Ρωσία Συμμαχία. Греко-русский Альянс

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

«Σανίδα σωτηρίας» από τους ….ανεξάρτητους δημοκρατικούς


Το σάπιο πολιτικό σύστημα για να κρατηθεί λίγο ακόμη στη ...ζωή, επινοεί νέο κόλπο. Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Πριν από δύο χρόνια ήταν η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία έχουν βγάλει τα μολύβια προκειμένου να καταγράψουν όλους τους πιθανούς συσχετισμούς δυνάμεων ενόψει της κρίσιμης μάχης για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και την επικείμενη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών να δώσει τη "σανίδα σωτηρίας" στο σάπιο σύστημα. Αυτό βέβαια συνεπάγεται και συνέχεια των βουλευτικών αποζημιώσεων, για να μην ξεχνιόμαστε.

Για να κάνουν πιο «συναισθηματική» την παρέμβασή τους, όπως λένε οι πληροφορίες, μέλη της ομάδας που προέρχονται τόσο από την λεγόμενη κεντροδεξιά όσο και από την επίσης λεγόμενη κεντροαριστερά, ετοίμασαν κείμενο – μανιφέστο με το οποίο θα υποστηρίζουν την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής και την σύνταξη «εθνικού – πατριωτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας το οποίο πρέπει να υλοποιήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα σχηματιστεί από την ΠΑΡΟΥΣΑ Βουλή. Προσέξτε, δεν ζητούν εκλογές! Πριν είχαμε τον Γ. Καρατζαφέρη, τώρα μας προέκυψε και κεντροαριστερά!
Την συγκεκριμένη άποψη – με επιμέρους διαφοροποιήσεις - που αναπτύχθηκε κατά την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΚΟ φαίνεται να υποστηρίζει η πλειοψηφία των δεκαπέντε ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών μεταξύ των οποίων, οι Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα κ.α. Χωρίς να υποτιμήσουμε τη δημόσια δήλωση, του κεντροαριστερού Σ. Λυκούδη, ( με τον οποίο συμπλέει πολιτικά λένε οι πληροφορίες ο βουλευτής Β´. Οικονόμου) ο οποίος το τράβηξε ακόμη πιο μακριά και ζητάει «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα πρότυπα της Γερμανίας. Να μη μας διαφεύγει της προσοχής, αυτό ήταν και μια παλιά θέση του υπεύθυνου των οικονομικών της γερμανικής Ευρώπης Β. Σόιμπλε.
Έτσι λοιπόν, οι «προβληματισμένοι» βουλευτές, με γνώμωνα το συμφέρον της χώρας και όχι της τσέπης των, δεν θέλουν εκλογές αλλά κυβέρνηση Εθνικής ενότητας! Κάτι σαν την περίπτωση Παπαδήμου στο πιο «κεντροαριστερό».
Τώρα, αν επέλθει σταθερότητα και θα συνεχίσει απρόσκοπτα η Ελλάδα το δρόμο για την έξοδο από την κρίση, συτό δεν είναι καθόλου βέβαιο. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει σταθερότητα στην καταβολή της βουλευτικής αποζημίωσης. Αλήθεια, θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός θα τους πιστέψει; Αντί να ζητήσουν εκλογές όπως επιτάσσει το πραγματικά δημοκρατικό καθήκον, να απαλλαγεί ο τόπος από τον θίασο που λέει ότι κυβερνά τον τόπο, θα ζητήσουν εσπευσμένα από την παρούσα Βουλή σχηματισμό νέας «κίβδηλης» κυβέρνησης; Και θα τους πιστέψει ο λαός ότι το κάνουν από αγάπη για τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα της χώρας; Μακριά νυχτωμένοι….